Előfizetői tartalom

A vártnál jobban is csökkenhetett a GDP-arányos államadósság

MTI
A központi költségvetés adóssága 25 430 milliárd forint volt a múlt év végén, 730,3 milliárd forinttal több az egy évvel korábbinál, ez az Európai Uniónak tavaly októberben megküldött EDP jelentésben becsült 35 372,3 milliárd forintos nominális GDP-hez viszonyítva 71,2 százalékos arányt mutat, az egy évvel korábbi 74,7 százalékkal szemben - derül ki a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) hétfőn kiadott jelentéséből.

A tavalyi negyedik negyedévi és egész éves nominális GDP adatot majd március 7-én hozza először nyilvánosságra a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a tavalyi költségvetés első előzetes adatait bejelentve január 6-án úgy fogalmazott, hogy az év végi államadósság a GDP 74 százaléka körül várható. A Nemzetgazdasági Minisztérium...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés