Előfizetői tartalom

A trükk miatt bukhatja a kormány a fontos célt

Portfolio
Az első negyedéves költségvetési tényadatok alapján teljesülhetne az idei évre kitűzött 2,5%-os hiánycél, ám a 2012-es büdzsé tervezett újabb módosítása veszélyezteti ezt - vélekednek legfrissebb államháztartásról szóló elemzésükben az OTP Bank közgazdászai. A szakértők - a Költségvetési Tanácshoz hasonlóan - szintén arra hívják fel a figyelmet, hogy az áfa visszautalási szabály változása csak pénzforgalmi szemléletben jelent plusz bevételt. Közben egyre több piaci szereplő figyelmeztet a tranzakciós illeték MNB-re történő kiterjesztésének kockázataira, ez akár az IMF-tárgyalásokat is elakaszthatja.

2012-es "trükk" Az OTP elemzői az első negyedéves kormányzati szektor adatokkal kapcsolatban azt írták, hogy az első negyedév végén zárult elmúlt egy évben az államháztartás konszolidált hiánya a GDP 4,8%-a volt érdemi csökkenés a tavaly tapasztalt 5,5%-os (nyugdíjvagyon átvétele nélkül számított) deficit után. Ez annak volt köszönhető, hogy a bevételek növekednek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés