Előfizetői tartalom

Adóemelés: két hete még mást mondott a kormány

Portfolio
A válság és a valóság alaposan átírta a kormány adópolitikai terveit. Tavaly Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter ígérte meg, hogy nem lesz év közben adóemelés, Orbán Viktor pedig alig két héttel ezelőtt hangsúlyozta, hogy adókat év közben nem szabad módosítani, mert "rosszat tesz az országnak". A kormány hétfőn bemutatott csomagja viszont épp ez ellen megy, miután a tervek szerint júliustól bevezetésre kerül az új távközlési szolgáltatási adó.

A kormány tavaly év végén a gazdasági stabilitási törvény keretében a kiszámítható adópolitika érdekében új időbeli korlátokat akart felállítani az adójogszabályok elfogadása esetében. Ezek között szerepelt például, hogy adóemelés csak év elején léphetne hatályba. A költségvetési bizottság Parlament által megszavazott tavalyi módosító javaslata azonban -...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés