Előfizetői tartalom

Egyetlen ábra arról, hogy az állam tényleg bagóért adja oda a zsíros dohánybizniszt

Valóságos háború robbant ki a nemzeti dohányboltokat kizárólagosan ellátó társaság körül. A kormány által nyertesnek kihirdetett BAT-Tabán páros pályázata és a három másik versenytárs által szerdán bemutatott ajánlat már összevethető egymással és a számok magukért beszélnek. Ebben a helyzetben adódik a kérdés, amit az elbíráló kormánynak kell megválaszolnia: a következő 20 évre megelégszik 10 milliárd forintos koncessziós állami bevétellel, miközben tízszer annyit is kaphatna ugyanezért? Az adófizetők zsebére megy az üzlet.

UPDATE: Cikkünk megjelenésével szinte egy időben érkezett a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium állásfoglalása, amivel úgy tűnik el is dőlt a kérdés: a tárca áttekintette az új ajánlatot és mivel az nem felel meg a törvényi feltételeknek, ezért elutasította.Kapcsolódó cikkünk2015.06.25Reagált a minisztérium: nem fogadta el az új dohányellátós javaslatotLázár János...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés