Előfizetői tartalom

Ekkora kárt okozhat egy áfaemelés

Portfolio
Egészen megdöbbentő mértékben, 8,6 százalékkal esett vissza egy év alatt a szupermarketek értékesítése a világ harmadik legnagyobb gazdaságában, Japánban. A márciusi adat még pont az áfaemelés előtti időszakra vonatkozó bázishoz viszonyít, vagyis azt sugallja, hogy rendkívül betett a gazdaságnak ez a fajta adóemelés - írja a Financial Times.

Sokan az aktuális japán gazdaságpolitika (új nevén: Abenomics) teljes kudarcát látják ebben, ugyanis a tavaly áprilisi áfaemelés még a gazdaságnak egy nagyon törékeny állapotában került bevezetésre. Magyar szemmel kissé furcsának tűnhet mindez, hiszen Japánban pusztán 5 százalékos volt az áfa mértéke, amit 8 százalékra emeltek egy éve. Úgy tűnik viszont, hogy ez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés