Előfizetői tartalom

Elsikkadt a munkába biciklizés állami támogatása

Portfolio
Több nyugat-európai országban már felismerték, hogy a biciklivel való munkába járás állami támogatásával mindenki jól jár, Belgiumban például a dolgozók letekert kilométerenként csökkenthetik a befizetendő tb-járulékaikat. Noha Magyarországon is voltak hasonló kezdeményezések, ezek úgy tűnik, csendben elakadtak - írja az eheti hvg.

Belgiumban kilométerenként 23 eurócentet fizetnek a cégek azoknak a dolgozóknak, akik kerékpárral járnak munkába, és ezt az összeget a költségvetésbe utalandó társadalombiztosítási járulékból levonhatják. Ausztriában is létezik hasonló megoldás, ott a céges, de magánhasználatú kerékpárok után a munkáltatók levonhatják az adózott eredményből a bringa költségét...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés