Előfizetői tartalom

Ezt az adóemelést elhallgatta Varga

Portfolio
Varga Mihály két nap leforgása alatt két sajtótájékoztatót tartott, ahol az adócsomagról és (ezzel kapcsolatban) az áfacsalás elleni intézkedésekről beszélt. Az eseményeken azonban a jövő évi adótervek több fontos elemét (új pénzügyi különadó, chipsadó kiterjesztése, portfóliókezelés megadóztatása, termékdíj hatályának kiterjesztése, stb.) is elfelejtette megemlíteni. Ilyen például az, hogy jelentősen megnő a béren kívüli juttatások adóterhe.

A 2015-ös adótervek között szerepel, hogy a béren kívüli juttatások (cafeteria) adóterhelése az idei 35,7%-ról 51,17%-ra nő. Mostantól a juttatások értékének 1,19-szerese után 16% szja-t és 27% eho-t kell fizetni szemben az idei 14%-os eho-val. A munkáltató által szabályozott béren kívüli juttatásnak nem minősülő juttatások közterhe pedig 65,79%-ra nő 2015-ben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés