Előfizetői tartalom

Fontos változás jöhet a jövedéki adózásban

Portfolio
A kormány támogatja a jövedéki adótörvény módosításához benyújtott Gazdasági bizottsági javaslatot. Amennyiben az Országgyűlés megszavazza, az új jövedéki adótörvény - három hónappal később - 2017. július 1-jén lép hatályba; azok a cégek, akik eddig nem nyilatkoztak arról, hogy tovább kívánják-e folytatni tevékenységüket, még május 15-ig megtehetik. További változás, hogy az elektromos cigarettába való töltőfolyadékok közül csak a nikotintartalmút terheli jövedéki adó - mutat rá közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Egyes szakmai szövetségek kérésével megegyezik a Gazdasági Bizottság ma benyújtott módosító javaslata, mely szerint az új jövedéki szabályozás hatályba lépése 2017. április 1-jéről július 1-jére módosul - tájékoztat az NGM, mely szerint a hosszabb tesztidőszak biztosításával a piaci szereplők zökkenőmentesen állhatnak át az unió szerte is példaértékűnek számító...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés