Előfizetői tartalom

Friss házas vagy? - Pár napig még kérheted az állami nászajándékot

Portfolio
Mintegy 20 ezer házaspárnak már csak 4 napja van a havi 5 ezer forintos állami nászajándék lehívására - hívja fel a figyelmet ma kiadott közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium. A 2015-ben bevezetett kedvezmény lényege, hogy a házasságkötést követő 24 hónapon keresztül az ifjú házasok együttesen havi 5 000 forint adónak megfelelő kedvezményt érvényesíthetnek, de csak azoknak jár, ahol legalább az egyik fél az első házasságát köti.

A KSH statisztikája szerint csaknem 46 ezer házasságkötés volt 2015-ben, amely 7 ezerrel több, mint 2014-ben. Az érintettek közül havi szinten 12.000-en vették igénybe az első házasoknak járó kedvezményt az évvégén. Azok, akik tavaly mondták ki a boldogító igent, és legalább egyiküknek ez az első házassága, azonban az adóelőlegükből nem érvényesítették a kedvezményt;...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés