Előfizetői tartalom

Közel 400 milliárd forintnyi adót csaltak el eddig idén a cégek

MTI
Eredményes a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) új, célzott kiválasztáson alapuló ellenőrzési rendszere, idén az első fél évben az utólagos ellenőrzések során 383 milliárd forint adókülönbözetet tárt fel a hatóság, ami több mint 12 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit - számolt be Tamásné Czinege Csilla, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adószakmai ügyekért felelős helyettes államtitkára sajtótájékoztatón szerdán, Budapesten.

Hozzátette, a hatékonyságot jelzi, hogy a tavalyinál 11 százalékkal kevesebb, 17600 utólagos ellenőrzés volt. Egy revizor átlagosan 115 millió forint adókülönbözetet tárt fel - ismertette. Hangsúlyozta, az adózók meghatározó része jogkövető ma Magyarországon, ők az első fél évben több mint 6000 milliárd forintot fizettek be a költségvetésbe. Mint mondta, nem szeretnék...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés