Előfizetői tartalom

Magyar cégek százai nyerhetik vissza adóforintjaikat

Dr. Fischer Ádám, Jalsovszky Ügyvédi Iroda
Egy banális hiba miatt sorra véreznek el a NAV-határozatok a bíróságok előtt: jó részük ugyanis nem megfelelő aláírást tartalmaz. Ez az eljárási hiba azonban nem csupán folyamatban levő perekben, hanem akár múltbéli, lezárt eljárásokban is felhasználható lehet -vállalkozások százai szerezhetik vissza elveszettnek hitt adóforintokat.

Az alábbiakban Dr. Fischer Ádám, a Jalsovszky Ügyvédi Iroda adójogászának cikkét közöljük. A jogszabályok megengedik, hogy egy - akár adóhiányt megállapító - határozatot ne személyesen a hatóság vezetője írjon alá, hanem egy helyette eljáró "kiadmányozó". A NAV belső szabályzata azt is lehetővé tette, hogy a kiadmányozó aláíráskor ne írja ki a nevét nyomtatott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés