Előfizetői tartalom

Magyarország az új paradicsom? - Emiatt rászállhatnak a kormányra

A Nemzetgazdasági Minisztérium szerint bezártak minden kiskaput a növekedési adóhitel szabályozásában, ezért adókikerülésre nem alkalmazhatják ezt az új eszközt a Magyarországon működő cégek. A tárca Portfolio-nak küldött válaszával azonban nem tudta eloszlatni azokat a sejtéseket, miszerint az adóhitel-igénylés jelentős része csupán egyetlen céghez köthető. Nagyon úgy néz ki, hogy ezzel a kormány ismét a szelektív törvényalkotást valósítja meg, hasonlóan például a különadókhoz, csak ez esetben nem büntetőjellegű intézkedésről van szó, hanem helyzetbe hozó lépésről.

Gyanús számokA Nemzetgazdasági Minisztérium március 3-án árulta el magát egy közleményében, amiben a növekedési adóhitel eddigi eredményeit ismertette. Szakmai körökben nem kis fejtörést okoztak a számok és erre a Romhányi Balázs vezette Költségvetési Felelősségi Intézet fel is hívta a figyelmet. Következtetése szerint ugyanis az 542 milliárd forintnyi adóhalasztás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés