Előfizetői tartalom

Már nem kell félni az adóhivataltól

Portfolio
Az új vezetők hétfői ünnepélyes kinevezésével elindult a megújult Nemzeti Adó- és Vámhivatal, ami január 1-jétől már a Nemzetgazdasági Minisztérium szervezetéhez tartozik. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az eseményen elmondta: a változtatás legfontosabb célja, hogy a felelősségre vonás, vagy a bírságolás helyett a segítő együttműködés jellemezze az adóhatóságot.

Varga rámutatott, hogy a létrejövő új hivatali szervezet - a hatályba lépő adójogszabályokkal együtt - számos kedvező változást hoz az adózók számára. Az adóhatóság megújítása azt is jelenti, hogy jelentősen csökken a belső adminisztráció és felgyorsulhatnak a hivatali folyamatok. Ezt a célt szolgálja a regionális főigazgatóságok megszüntetése: a korábbi 79 szervezeti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés