Előfizetői tartalom

Matolcsy bebetonozná az egykulcsos adót - Mi lesz még kétharmados?

Portfolio
Matolcsy György kétharmados törvényben rögzítené az egykulcsos szja-rendszert és hogy annak kulcsa nem lehet magasabb 16%-nál - derül ki az fn.hu-nak adott interjújából. A nemzetgazdasági miniszter már jelentősen érzi a versenyképesség növekedését. A tárcavezető azt is elárulta, hogy a kormány a jövő évre 5 milliárd forintot irányzott elő a Nemzeti Eszközkezelőre és nem számolnak több válságadóval. A Népszabadság pénteki száma közben arról ír, hogy az áfára, annak arányára is ki fog térni az adóügyekre vonatkozó sarkalatos törvény és a bankadó intézménye is bekerülhet a szabályozásba.

Kétharmados törvények Matolcsy György véleménye szerint kétharmados törvényben kellene rögzíteni, hogy a magyar személyi jövedelemadó rendszer egykulcsos és a kulcs nem lehet magasabb 16%-nál. Közben a Népszabadság pénteki száma arról írt, hogy a kormányfő környezetéből azt tudták meg, hogy "az egykulcsos, 16 százalékos személyi jövedelemadó bizonyosan szerepelni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés