Előfizetői tartalom

Meglepetés az NGM-től: félredobják a tranzakciós illetéket?

Portfolio
Sokak figyelmét elkerülte, de belekerült az Országgyűlésnek múlt héten benyújtott adócsomagba egy kedvező változás is a magyar értékpapír-piacok számára. Bár egyelőre semmi sem garantálja, hogy Magyarország nem vezet majd be egy közös európai tranzakciós adót az értékpapírok adásvételére, az erre vonatkozó szándékot most az NGM javaslatára, úgy tűnik, kiveszik a szabályozásból. Természetesen nem a normál banki tranzakciós illetékről van szó.

2012-ben kimondta az Országyűlés, hogy pénzügyi tranzakciósadó-köteles lesz az értékpapírszámlán lebonyolított értékpapírügylet (értékpapír átruházása, szerzése), ide értve az értékpapírra vonatkozó származtatott ügyletet is. A normál (banki) tranzakciós illetékhez hasonlóan illetéknek hívott teher alapja az értékpapírügylet ellenértéke, annak hiányában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés