Előfizetői tartalom

Megtagadhatják a britek a családi pótlékot az EU-s gyerekektől

MTI
A brit hatóságoknak jogukban áll megtagadni, hogy családi támogatást fizessenek az európai uniós társállamokból érkezett munkavállalók nem Nagy-Britanniában élő gyerekei után - mondta ki keddi ítéletében az Európai Unió Bírósága. A vitás ügyet még az előző Európai Bizottság vitte a Bíróság elé, de közben egy idei uniós csúcson lényegében már a mostani ítélettel összhangban döntöttek David Cameron brit kormányfő szorgalmazására.

Az ügy előzménye, hogy az Európai Bizottság (EB) kötelezettségszegési eljárást indított Nagy-Britannia ellen, mert meglátása szerint hátrányos megkülönböztetésnek számít és sérti a személyek szabad mozgásának elvét a brit szabályozás, amely előírja annak ellenőrzését, hogy bizonyos szociális ellátások - köztük a családi támogatás és a gyermekek után járó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés