Előfizetői tartalom

Milliárdos csalást elkövető bűnszervezetet buktatott le az útdíjrendszer

MTI
Az árufuvarozás során nem fizettek útdíjat egymástól látszólag függetlenül mozgó cégek, de kiderült, hogy bűnszervezetben dolgoznak, mivel az útdíjrendszer és a NAV adatbázisának összevetése lebuktatta őket és így a 3,5 milliárd forintos elmaradt útdíjjal szemben mostanra már félmilliárdos vagyonzárat tudtak elérni a nyomozók - jelentették be ma a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.) közös sajtótájékoztatóján.

Zámbó Péter, a NAV bűnügyi főigazgató-helyettese közölte, hogy a NÚSZ Zrt. az adóhatóságnak részletesen elemzett és rendszerezett adatbázisokat küldött, ezekből pedig olyan eseményekre figyeltek föl, amelyeket egymástól függetlennek látszó cégek követtek el, ám valójában egy bűnszervezethez köthetők. Tehergépjárműveiket az adatok alapján sikerült telephelyekhez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés