Előfizetői tartalom

Nemcsak neked fáj a gyenge forint, hanem kivégzi Orbán Viktor legféltettebb álmát

Idén tavasz óta tartósan és fokozatosan értékelődik le a forint, az euróval szembeni árfolyama megcsípte a 330-as szintet is és ha ez így marad az év végéig, akkor abból az államháztartásnak is gondja származhat. A tartósan gyenge forint ugyanis átírja az államadósság-számokat és eltűnhet a csökkenő pálya az év végére. Számításaink alapján bemutatjuk, mennyire kell félnie a kormánynak.

Gyenge forint - Fáj a kormánynak?Az elmúlt hetekben felgyorsult a forint leértékelődése, az euróval szembeni jegyzések gyorsan érték el a 330-as szintet, ami egyúttal új történelmi mélypontot jelent. A tartósan gyengébb forint pedig következményekkel jár a gazdasági szereplőkre. De nemcsak a lakosság és a vállalatok érezhetik meg a forintgyengülés hatását, hanem az államkassza...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés