Előfizetői tartalom

NGM: Nem ütközik uniós jogba a tranzakciós illeték

Portfolio
A jegybanktól 120 milliárd forintos, az államkincstártól 10 milliárd forintos tranzakciós illetékbevétel befizetését várja jövőre a Nemzetgazdasági Minisztérium - erősítette meg a Portfolio.hu érdeklődésére Banai Péter. A tárca helyettes államtitkára azt is elmondta, hogy megítélésük szerint nem ütközik uniós jogba a tranzakciós illeték MNB-re történő kiterjesztése.

A 2013-as költségvetési törvényjavaslatban a kormány az utolsó pillanatban írta át a pénzügyi tranzakciós illetékből származó bevételi előirányzatot. A változás értelmében 123 milliárdot vár a kormány a bankoktól, míg 116 milliárdot az MNB-től és az államkincstártól. Ezt részletezve Banai Péter, a minisztérium helyettes államtitkára lapunknak elmondta, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés