Előfizetői tartalom

Rendkívüli számok: őket püföli a kormány

Megint dúl a vita a magyarországi különadókról. Az Európai Bizottság továbbra is kivezettetné az ágazatspecifikus terheket, a kormány viszont nem is hajlandó erről vitatkozni, sőt már új sarcok bevezetése is felmerült. A különadókról lemondani nem tud az állam, átfogó gyűjtésünkből ugyanis kiderül, hogy már rendkívüli mértékben függ ezektől a bevételektől a költségvetés. És ha a leszokás nem megy, akkor - a sorozatosan bevezetett új adók fényében - felmerül a kérdés: lesz-e ebből túladagolás?

A kiegyensúlyozottabb társasági adórendszer érdekében ki kellene vezetni a torzító hatású ágazati különadókat - fogalmazta meg határozott ajánlását Magyarország számára az Európai Tanács az Európai Bizottság javaslata alapján a nemrégiben elfogadott 2014-es országspecifikus ajánlások keretében. A kormány ezt a lehetőséget - ahogyan korábban is tette - legalább ennyire...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés