Előfizetői tartalom

Tállai irányítja majd a NAV-ot?

Portfolio
Friss részleteket közölt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) tervezett átalakításáról szombaton a Népszabadság, a lap szerint a tervezett változások bőven szolgáltattak indokot arra, hogy lemondjon Vida Ildikó az adóhatóság elnöki posztjáról. Úgy tudják, hogy a NAV-ot nem vonták be az átalakítás kidolgozásába, ez lehetett az elnök legfontosabb kifogása. Közben a Népszava már arról ír, hogy az NGM jelenlegi parlamenti államtitkárának, Tállai Andrásnak az irányítása alá kerülhet az adóhatóság.

A Népszabadság információi szerint az alábbi változások várhatók a NAV-nál: Az elsőfokú adóhatóságot beolvasztanák a kormányhivatalokba, ez azonban gondot okozhat az adatkezelés szempontjából, emellett jelenleg a kormányhivatalok járási, a NAV pedig regionális felosztás szerint működik. Az elsőfokú adóhatósági határozat ellen nem a másodfokra, hanem a bíróságra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés