Előfizetői tartalom

Trükkös Matolcsy taktikai atomfegyvere

A 2013-ashoz hasonlóan a 2014-es költségvetésben is szerepel egy 50 milliárd forintos tétel a bevételek oldalán, ami a gyakorlatban egy fiktív bevételi tétel. Ez pedig nem más, mint az Államadósság Kezelő Központ által fizetett pénzügyi tranzakciós illeték. Az állam ugyanis ebben az esetben saját magába harapott, amikor előírta az állampapír-kibocsátások után fizetendő illetékkötelezettséget.

Zűrzavar és titkolózás Fordulatokban meglehetősen gazdag történetet tud felmutatni a 2013. január elsején bevezetett pénzügyi tranzakciós illeték. Már az új adónem bevezetése előtt nagy volt a káosz: bizonytalan volt, hogy például milyen tranzakciók után kell megfizetni, de még az utolsó pillanatban is változtatták az adókulcsot. Ezt követően pedig a bevezetés évében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés