Előfizetői tartalom

Új magyar áfa-per: csak nyerhet a költségvetés az NGM szerint

Portfolio
Az Európai Unió Bírósága előtt fekvő új magyar áfa-perről adott tájékoztatást péntek délelőtt a Nemzetgazdasági Minisztérium. A közleményből kiderül, hogy a költségvetés nincs veszélyben, mert a korábbi sajtójelentésekben említett 200 milliárd forintnyi vitatott "áfa-költségre" az állam (a korábban megvalósított beruházások során) nem számolta el uniós forrásként, sőt. Ha kedvező döntés születik Magyarország számára, akkor végül javulhat az államháztartás egyenlege.

Miről is van szó? Az Európai Bizottság korábban nem járult hozzá, hogy az M43 autópálya Szeged és Makó közötti szakaszának kiépítésére, valamint a Budapest-Kelenföld - Székesfehérvár - Boba vasútvonal átépítésére vonatkozó, 2008 végén benyújtott magyar kérelem keretében az áfát támogatható költségként vegyék figyelembe. Vagyis a vissza nem igényelhető...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés