Előfizetői tartalom

Új adót lengetett be Orbán Viktor

MTI
|
Portfolio
A matematika szabályai szerint Magyarországnak ki kellene kerülnie a túlzottdeficit-eljárásból - fogalmazott szerdán Orbán Viktor az Európai Unió állam- és kormányfőinek csúcstalálkozóját követő sajtótájékoztatón. A miniszterelnök a vállalati különadók megemelésének híve és kilátásba helyezett egy új adónem, a reklámadó bevezetését.

Levelet küldtek Brüsszelbe Emlékeztetett arra, hogy 2010 május-júniusban a költségvetési hiány 7,2 százalék volt, azt az év végére levitték 4,2-re, majd 2011-ben, 2012-ben és 2013-ban "nyilvánvalóan három százalék alatt lesz a hiány". "Az a kérdés, hogy tegyünk-e még lépéseket, hogy biztosra menjünk" az uniós túlzottdeficit-eljárás alóli kikerülést illetően...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés