Előfizetői tartalom

Új ötlettel állt elő az IMF: fizessen minden európai egyszeri adót! (3.)

Portfolio
A német sajtó figyelt fel a Nemzetközi Valutaalap nemrégiben megjelent anyagának egy eldugott részére: felmerült az egyszeri vagyoni típusú adó bevezetése az európai állampolgárok esetében az államok költségvetésének rendbetételére. Az ottani portálok már kötelező "IMF-tizedként" nevezik az egyelőre csak ötlet szintjén megjelent sarcot, más kommentárok pedig már a bankbetétek egyszeri megadóztatását vizionálják. A történet érdekessége továbbá, hogy a Nemzetközi Valutaalap már másfél hete cáfolta, hogy egyszeri vagyonadót javasolna a megtakarításokra.

Egyszeri adó a megtakarításokra? A Focus.de német hírportál írta meg hétfői cikkében a Welt am Sonntag vasárnapi "felfedezését". A hetilap írásában arra mutatott rá, hogy a Nemzetközi Valutaalap októberben megjelent Fiscal Monitor 2013 című anyagának 49. oldalán egy érdekes keretes írás található. Ebben az IMF szakértői lényegében felvetik egy egyszeri vagyoni típusú...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés