Előfizetői tartalom

Újabb brüsszeli eljárás készülődik Magyarország ellen! - Reagált az EB

Portfolio
Szeptember 27-én megindíthatja az Európai Bizottság a kötelezettségszegési eljárást Magyarország ellen a pénzügyi tranzakciós illeték miatt. Uniós források megerősítették, hogy az Európai Központi Bank mellett a Bizottságnak is "nagyon erős kétségei vannak" azzal összefüggésben, hogy megfelel-e az uniós jogszabályoknak a Magyar Nemzeti Bank egyes műveleteire is kiterjesztett illeték - értesült BruxInfo. Az eljárás elindításán és a magyar válaszon 120 milliárd forintos költségvetési bevétel sorsa múlik. Simon O'Connor, az Európai Bizottság illetékes szóvivője később azt közölte, hogy nincs még brüsszeli állásfoglalás a magyar tranzakciós illeték ügyében.

A hírre hirtelen gyengüléssel reagált a forint:Kapcsolódó cikkünk2012.09.05A brüsszeli eljárás hírére ütik a forintotSzeptember 27-én jelentheti be az Európai Bizottság, hogy megindítja a kötelezettségszegési eljárást Magyarország ellen a pénzügyi tranzakciós illeték miatt - tájékoztatták a portált uniós források. Bár erről még nem döntött hivatalosan a testület...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés