Előfizetői tartalom

Újabb eljárást indít Magyarországgal szemben Brüsszel

Portfolio
Kötelezettségszegési eljárást indított az Európai Bizottság Magyarországgal szemben az alkoholtermékek jövedéki adójával összefüggésben. A testület úgy látja, hogy Magyarország jogtalanul alkalmaz két különböző adókulcsot az etil-alkoholból készült termékekre, hiszen az Európai Unió a minimum adószint meghatározása mellett csak egyetlen adókulcs alkalmazását teszi lehetővé - tudósít a BruxInfo.

Hivatalos felszólító levelet küldött az Európai Bizottság csütörtökön Magyarországnak, amellyel kötelezettségszegési eljárást indított a testület a jövedéki adó etilalkohol-termékekre vonatkozó rendszere miatt - tájékoztatott az Európai Bizottság. Brüsszel az eljárás első lépcsőjében két hónapot adott a kabinetnek arra, hogy adjon magyarázatot az alkoholtermékekre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés