Előfizetői tartalom

Üzent az EU Facebook-ügyben: ezt már nem lehet tovább tűrni

Portfolio
Vannak olyan helyzetek, amelyeket az európai emberek nem tűrhetnek - így fogalmazott Pierre Moscovici uniós pénzügyi biztos az amerikai gigacégek európai adópolitikájával kapcsolatban. Hangsúlyozta, hogy az új rendszer egy sztenderd adóalapot hoz majd létre, az új törvényt 2018-ban vezetheti be az EU - számol be a hírről a CNBC.

Az amerikai internetes óriáscégeknek fair módon kellene adózniuk tevékenységük után, az uniós pénzügyi biztos szerint az olyan cégeket, mint a Facebook, a Google vagy az Airbnb is úgy kell megadóztatni, mint azt a klasszikus gazdasági szereplőkkel tennénk. Éppen ezért az EU arra készül, hogy bezárja az ezeknek az óriáscégeknek a rendelkezésére álló adózási kiskapukat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés