Veszélybe került a nagy amerikai adócsökkentés

2017. november 9. 18:30    
nyomtatás
 
Az USA szenátusának republikánus többsége költségvetési aggályok miatt 2019-re halasztaná a társasági adó tervezett csökkentését. A lépés ellentmond a képviselőházban formálódó törvényjavaslatnak és az amerikai elnök ígéretének. A hírekre máris közel 230 pontos, 1% körüli esést mutat a Dow részvényindex.


A várakozások szerint a képviselőházhoz hasonlóan a szenátus is támogatni fogja, hogy a társasági adót az eddigi 35%-ról 20%-ra csökkentsék az USA-ban. A republikánus érvelés szerint a csökkentés arra ösztönözné a vállalkozásokat, hogy
  • az USA-ban hagyják tevékenységüket,
  • több alkalmazottat foglalkoztassanak, sőt
  • még a béreket is emeljék.

A Washington Post számolt be elsőként arról, hogy az adócsökkentést 2019-re halasztaná a szenátusi republikánus többség, ugyanis szeretnék megelőzni, hogy az 1500 milliárd dollárnál nagyobb bevételkiesést okozzon a következő tíz évben, ezzel már ugyanis megszegnék a költségvetési szabályokat.

Az újság azt írja, a 2019-re halasztott bevezetéssel 100 milliárd dollárt spórolhatna meg a költségvetés. Ugyanakkor ez már az adócsökkentés egyes előnyeinek elvesztésével járna, így állítólag a szenátus lehetővé tenné a vállalatoknak, hogy tőkebefektetéseik értékét levonják már a 2018-as adójukból is.

A hírre máris közel 230 pontos, 1% körüli esést mutat a Dow részvényindex, hiszen a várt adócsökkentés elhalasztása rossz hír lenne a tőzsdén lévő vállalatoknak is.

Veszélybe került a nagy amerikai adócsökkentés

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír

hirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium