Visszavonulót fúj a kormány, nem bántja a kiskereskedelmi multikat

2017. április 19. 19:02    
nyomtatás
 
Nem nyújtja be a parlamentnek a kormány a kiskereskedelmi üzletláncok működését és gazdálkodását érintő törvényt, mivel az a magyar kereskedőket is hátrányosan érintené - értesült a kormányközeli Origo.


Korábban megírtuk, hogy a kormány egy törvénymódosítással kötelező létszámbővítést írna elő a kiskereskedelmi szektorban működő vállalatok számára, emellett pedig korlátozná a reklámköltést, illetve újabb adót vetne ki rájuk.

2017.04.11 12:07 Miközben mindenki a CEU-ra figyel, a kormány brutálisan száll bele egy egész szektorba

2017.04.10 11:16 Bújtatott új adóval is szívatná a kormány az áruházakat

Véleménycikkünkben kifejtettük, hogy a kormány által kitűzött versenyképességi célok tükrében rendkívül káros az intézkedéstervezetet, a szelektív jogalkotás ugyanis rombolja az üzleti környezetet és negatív üzenetet küld a külföldi befektetőknek.

2017.04.12 14:25 Egy csapásra meg tudjuk oldani a kormány óriási dilemmáját

Most úgy tűnik, hogy szép csendben a kormány mégis kihátrálhat a javaslat mögül, az Origo szerint a kormány nem nyújtja be a kereskedelmi törvény módosítását. Ennek oka, hogy a felvetett intézkedések egy része pedig nemcsak a multiknak, de a magyar kereskedőknek sem kedvező.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
X
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír

hirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium