Előfizetői tartalom

Ahol nem spórol a kormány

Portfolio
Tovább csökkenő államadósság, 3% alatti deficit, felpörgő növekedés - ez olvasható ki elsőre a Varga Mihály által hétfőn beterjesztett 2014-es költségvetés tervezetéből. A törvényjavaslat szerint jövőre beindul az állami beruházásdömping: jelentős összegeket fordít ugyanis a kormány stadionfejlesztésre, tornaterem-építési és tanuszoda-fejlesztési programot is indít, és a frekvenciaértékesítésből származó 120 milliárdos bevételt egyedi beruházásokra használja. Cikkünkből az is kiderül, hogy mely kiadási tételeket vágta vissza leginkább.

Varga Mihály sajtótájékoztatójáról bővebben itt olvashatnak:Kapcsolódó cikkünk2013.09.30Varga: a rezsicsökkentés költségvetéseA legfontosabb számok A 2014-es államháztartás központi alrendszerét 924 milliárd forintos deficittel tervezte meg a kormány. Ez úgy jön ki, hogy a bevételeket 15 958 milliárd forintban, a kiadásokat 16 883 milliárd forintban határozták meg....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés