Előfizetői tartalom

Borbély: visszafogjuk a kibocsátást, különben elszáll az államadósság

Az adósságkezelő mostantól érdemben elkezdi visszafogni a forint alapú állampapírok értékesítését, és a korábbi devizakötvények visszavásárlására nem fog sor kerülni - mondta el Borbély László András, az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) általános vezérigazgató-helyettese a Portfolio-nak. Az idei év végi adósságrátára a legnagyobb veszélyt a forint gyengülő árfolyama jelenti. Az államadósságunk csökkenő pályája pedig akkor valósulhat meg, ha a paksi beruházás mellett is tartja a kormány a hiányszámokat. Borbély szerint nem kell profitrealizálástól tartani a történelmi mélypont körüli hozamkörnyezet mellett, a Templeton viselkedése továbbra is megnyugtató. A lakosság pedig egyre jobban aktivizálja magát.

"Vissza kell fognunk az értékesítést, mert különben elszáll az államadósság". Portfolio: Alaposan megváltozott az elmúlt hónapokban az állampapírpiaci környezet. Részben erre reagálva az ÁKK a közelmúltban már meg is változtatta a finanszírozási tervét. Kiderült, hogy már nem lesz újabb devizakötvény-kibocsátás. Ennek az elhagyását el fogja bírni a forint alapú...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés