Előfizetői tartalom

Alakul a káosz: blokád alatt a francia benzinkutak

MTI
Az üzemanyagadó emelése ellen tiltakozó sárgamellényesek blokád alá vonták hétfőn Franciaországban a Total olajvállalat 75 tárolótelepét, emiatt a társaság 2200 hazai kútja közül 75-ön fogytán van az üzemanyag - közölte a cég szóvivője. A párizsi főügyészség bejelentette, hogy a szombati zavargásokon előállított és őrizetbe vett 363 ember közül 139 nagykorút már bíróság elé állítottak.

Az őrizetbe vettek között 32 kiskorú is van - tette hozzá Rémy Heitz főügyész. Száztizenegy ember őrizetben tartását meghosszabbították, és őket is bíróság elé állítják. Közülük legtöbben várhatóan börtönbüntetést kapnak. A vádak: közfeladatot ellátó személy elleni erőszak, köztulajdon megrongálása, szövetkezés erőszakos cselekmény elkövetésére, tiltott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés