Előfizetői tartalom

Állami pénz is lesz a devizahiteles mentőcsomagra

MTI
Orbán Gábor szerint még az idén elindulhat a devizaadósok újabb mentőprogramja, és az sem zárható ki, hogy erre állami pénz is lesz; a Nemzetgazdasági Minisztérium adó- és pénzügyekért felelős államtitkára a Heti Válasznak azt is elmondta: az IMF-hitel végtörlesztése miatt, a tartalékok visszaépítése érdekében újabb dollárkötvény-kibocsátással kell megjelennie a nemzetközi piacokon ősszel Magyarországnak.

A Heti Válasz csütörtöki számában megjelenő interjúban az államtitkár kifejti: minden devizaadósnak kötelező lesz igénybe vennie a most készülő legújabb mentőcsomagot, ám ha valaki külön nyilatkozik, hogy ki akar maradni belőle, erre lesz lehetősége. Hozzátette: az egyeztetések még folynak, de fontos volt, hogy a minisztérium orientálja a Magyar Bankszövetségben zajló...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés