Előfizetői tartalom

Még mindig rekordmélyen vannak a rövid hozamok

Portfolio
Az elmúlt hetekhez nagyon hasonló kereslet mellett 50 milliárd forintnyi forrást vont be három hónapos diszkontkincstárjegyekből az Államadósság Kezelő Központ. Az aukciós átlaghozam egy hajszálnyival tovább csökkent múlt héthez képest, de alapvetően ebből csak az szűrhető le, hogy a rövid hozamok egyelőre nem akarnak érdemben elmozdulni az elmúlt hetekben kialakult rekord mélységű szintjükről.

Ma már csak 40 milliárdra hirdette a három hónapos diszkontkincstárjegyek aukcióját az adósságkezelő, de ehhez képest most is 50 milliárd forintnyi forrást vont be. A kereslet pedig nem nőtt érdemben: 82,2 milliárdért akartak vásárolni az elsődleges piaci szereplők, míg a múlt héten még 72-ért.A hozamok valamivel alacsonyabb sávban szóródtak ez alkalommal, ami 1,36 százalékos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés