Előfizetői tartalom

Állítólag a héten tényleg elkezd tárgyalni a kormány a CEU-val

Portfolio
A héten végre megkezdődnek a tárgyalások a kormányzat képviselői és a Közép-európai Egyetem (CEU) között a felsőoktatási törvény módosítása miatt. Igaz, a CEU rektorhelyettese szerint, ha feleknek továbbra sem lesz mandátumuk arra, hogy új megoldást találjanak, akkor ez nem tárgyalás, hanem maximum csak egy hasznos találkozó lehet. Az oktatási államtitkár elmondta, hogy a kormány továbbra sem osztja Brüsszel kifogásait, de időben megküldik a választ az Európai Bizottságnak.

A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) közvetítésével múlt héten vitázott Palkovics László oktatási államtitkár és Enyedi Zsolt, a Közép-európai Egyetem (CEU) rektorhelyettese, azonban a megoldásban nem jutottak előrébb. A héten újra "tárgyalóasztalhoz ülnek" a felek, igaz, Enyedi Zsolt úgy látja, ahogy az eddigiek, ez sem nevezhető tárgyalásnak.Ahol a feleknek mandátumuk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés