Előfizetői tartalom

Alulbecsüljük a veszélyeket? - Szinte senki nem aggódik Magyarország miatt

Portfolio
Magyarországon szinte senki nem aggódik azért, hogy esetleg a gazdaság túlfűtött lenne, az infláció megugrana vagy a forint túl sérülékeny lenne az alacsony kamat miatt - foglalják össze tapasztalataikat a Morgan Stanley elemzői, akik a közelmúltban Budapesten jártak. Az elemzők tapasztalatai szerint a magyar gazdasági szereplők arra számítanak, hogy az MNB továbbra is kimondottan laza monetáris politikát folytathat.

Nemrég Budapesten is járt a Morgan Stanley elemző csapata, az ezzel kapcsolatos beszámolójukban kiemelik, hogy beszélgetéseik nagy része az MNB új céljai körül forgott. A jegybank ugyanis az elmúlt hónapokban konkrét lépéseket tett annak érdekében, hogy csökkenjenek a hosszú állampapír-hozamok és emelkedjen a fix kamatozású hitelek aránya a gazdaságban. Az amerikai befektetési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés