Előfizetői tartalom

Amerikára figyel a világ a héten

Portfolio
Az amerikai jegybanki döntéshozók számára a kamatemelés szempontjából igen fontos friss munkaerő-piaci adatok dömpingje érkezik a héten a tengerentúlról, ami mellett még a brit és a japán jegybank kamatdöntő üléseire lesz majd érdemes figyelni. Öt hét zárva tartás után pedig ma újra kinyithat az athéni tőzsde, várhatóan óriási zuhanással.

Szerdán az ADP által számított amerikai foglalkoztatottsági adatok, míg pénteken az átfogó munkaerő-piaci jelentés érkezik a tengerentúlról. Mindkettő esetében több mint 200 ezer fővel bővülhetett a foglalkoztatottság júliusban, emiatt a várakozások szerint a munkanélküliségi ráta a 7 éves mélyponton, 5,3 százalékon maradhat. Ha az adatok a várakozásoknak megfelelően...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés