Előfizetői tartalom

Rossz hír az aranynak: India még nagyobb adót vet ki rá

Portfolio
Az arany behozatalának ugrásszerű növekedése vezetett Indiában a fizetési mérleg hiányához, ezért a pénzügyminiszter bejelentése szerint tovább emelik az aranyimportra kivetett adóterhelést. A világ legnagyobb aranyékszerek iránti keresletét támasztó India emiatt rövidtávon kevesebb aranyat igényelhet majd, ami várhatóan nem kedvez az amúgy is egyre gyegébb fundamentumokkal bíró nemesfémnek.

Az elsősorban arany és más nemesfémek Indiába való behozatalában az utóbbi három negyedév során 50%-os bővülést lehetett megfigyelni, ami jelentős szerepet játszik a folyó fizetési mérleg hiányában. Hogy elejét vegyék a kedvezőtlen tendencia folytatódásának, az aranyimportra eddig kivetett 2%-os adót 4%-ra emelik az országban. Az ezüst esetében viszont nem változtatnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés