Előfizetői tartalom

Zöld taxizás Budapesten: ez a városi utasszállítás jövője? (x)

Már Budapesten is járnak elektromos taxik, de miért jó üzlet ez a taxisoknak és az utasoknak? Az európai zöldtaxi-társaságok utasai a környezettudatosság mellett főképp a futurisztikus utazási élményt keresik, de az utasszállításnál az autók minél egyszerűbb karbantartása is fontos szempont. Mutatjuk, mit érdemes tudni az elektromos járművek szervizeléséről és gazdaságosságáról.

A hagyományos taxizást Budapesten nemcsak az Uber fenyegeti, az elektromos járművek is igyekeznek utat törni maguknak a városi utasszállítás jövőjében. A Green Taxi zöldtaxi-társaság - amelynek flottájában kizárólag tisztán elektromos üzemelésű autók vannak - adatai szerint a levegőbe jutó káros anyagok 70 százalékáért a gépkocsik a felelősek, a koromszennyezés mintegy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés