Előfizetői tartalom

Az MNB nem adja fel: kitart a növekedési prognózisa mellett

Portfolio
Az inflációs előrejelzést kissé felfelé húzta, a növekedési prognózisát pedig változatlanul hagyta a Magyar Nemzeti Bank. Utóbbi nagyobb meglepetésnek mondható, hiszen az elmúlt negyedévben azért összességében a növekedésről inkább gyengébb adatok érkeztek, így a piaci az elemzők inkább csak 2% körüli GDP-bővüléssel számolnak.

Az idén 2,8%-kal, jövőre 3%-kal bővülhet a magyar gazdaság az MNB szerint. A friss inflációs jelentés számaihoz egyelőre nincsen szakértői kommentár, az majd csak csütörtökön, a teljes jelentés megismerésekor áll rendelkezésre.A jegybank szakértői már márciusban is 2,8%-os GDP-növekedéssel számoltak, és aligha lehet azt mondani, hogy az azóta beérkező információk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés