Előfizetői tartalom

Az európai gondok és a kínai lassulás a legnagyobb veszélyek

Portfolio
Feltűnően optimisták a Citibank által megkérdezett befektetők az európai részvények idei és következő évi teljesítményével kapcsolatban. Az elkészített felmérésben a Citi többek között az egyes szektorokról, a piac egészéről valamint a főbb makrogazdasági kockázatokról gyűjtötte össze a véleményeket. A válaszok alapján a pénzügyi szektor lehet a következő időszak nagy nyertese, míg a legnagyobb kockázatot az európai problémákban látják.

Merre tartanak a piacok? Azt követően, hogy a részvénypiacok a harmadik negyedévben komoly ralit tudhattak maguk mögött, a felmérésben résztvevő válaszadók közel 50 százaléka úgy vélte, hogy az év hátralevő részében 5 százaléknál kisebb mozgást mutathatnak a piacok, míg 2013-ra vonatkozóan közel 40 százalékuk vélekedik úgy, hogy 10 százalékos elmozdulás jöhet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés