Előfizetői tartalom

Az Európai Unió egy befejezetlen terv

MTI
Az Európai Unió még mindig csak egy befejezetlen terv, és szerződésein úgy kell változtatni, hogy gyorsabb legyen a konvergencia az eurózóna tagországai között - jelentette ki Emmanuel Macron francia elnök egy csütörtökön megjelent lapinterjúban. Macron szerint az eurózóna sok szempontból "nem működik", és ebből Németország húz hasznot.

Az elnök májusi megválasztása után azt javasolta, hogy az eurózónának legyen egy külön pénzügyminisztere és közös költségvetése. Angela Merkel német kancellár óvatosan reagált erre, Berlin attól tart, hogy végül a német adófizetőknek kell állniuk a közös adósságokat. Erre Macron ismét elmondta, hogy nem akarja a nemzeti adósságokat beleöntetni egy közös zsákba....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés