Előfizetői tartalom

Az eurózóna teljes szétesése jöhet

Portfolio
Az európai bankrendszer az EKB hathatós segítsége nélkül könnyen egy újabb hitelválságba ránthatja az eurózónát - figyelmeztetett számos neves közgazdász, például a Credit Suisse elemzője. A világ legnagyobb befektetési alapját kezelő Pimco vezérigazgatója, Mohamed El-Erian szerint Európa előtt három út áll, az egyik az eurózóna teljes szétesése, a másik a fiskális unió, a harmadik pedig az eurózóna fennmaradása, néhány ország kilépése és csődje mellett. Véleménye szerint a kockázatok jelentősen nőttek, az európai politikusok megegyezése mellett az EKB nagy mértékű államkötvény vásárlására is szükség lehet - írja a CNBC.

Három forgatókönyv az eurózóna előtt A tőzsdéken az elmúlt héten optimista hangulat uralkodott, a befektetők ugyanis egyre inkább úgy vélték, az európai adósságválság hosszú távon is megoldható lesz. A világ legnagyobb befektetési alapját is kezelő Pimco vezérigazgatója, Mohamed El-Erian viszont úgy látja, a remények valóra válásához még rengeteget kell tenni....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés