FONTOS Brutálisan megdrágult az autózás - Mit lehet tenni?
 
Előfizetői tartalom

Az ország, ami földi paradicsommá változott, és megrohanták a turisták

Sokak érdeklődését felkeltette Szlovénia 2016 őszén azzal, hogy itt található Melania Trump, az Egyesült Államok first ladyjének szülővárosa. A közelsége ellenére magyar turisták által kevéssé látogatott ország mégsem erről lett világhírű az elmúlt években. Alig egy évtizede még gazdaság, közlekedés és hulladékgazdálkodás terén is bőven voltak elmaradásai, de mára olyan országokhoz zárkózott fel, mint Finnország, Hollandia vagy Svédország. Fővárosa, Ljubljana tavaly elnyerte az Európa Zöld Fővárosa címet, Szlovéniát pedig a világ egyik legfenntarthatóbb országaként emlegeti a turisztikai szakma, amivel egyre több látogatót vonz az Alpok lábánál fekvő ország.

Miután a Green Destinations holland turisztikai szervezet tavaly a legzöldebb turisztikai célpontnak kiáltotta ki Szlovéniát, az ország nemrég megkapta a világ legfenntarthatóbb országa címet is a National Geographictól.Az ország fővárosát, Ljubljanát egy évtizede még a legrosszabb közlekedésű települések között tartották számon, azóta azonban hatalmas fejlődésen esett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés