Előfizetői tartalom

Az USA üzent a magyaroknak: Lehet, hogy fáj, de maradnak a szankciók

Portfolio
A szankciók a legjobb eszköz amihez folyamodhattunk, és az Oroszországgal szembeni kereskedelmi korlátozások továbbra is fennmaradnak - közölte újságírókkal Daniel Fried, az amerikai Külügyminisztérium szankciókért felelős megbízottja. A HVG beszámolója szerint az amerikai fél megérti a magyar szempontokat, de a kárbecsléseket túlzónak tartja, és emlékeztet, hogy más országok sokkal nagyobb károkat szenvednek el, mégis támogatják ezt az eszközt. Fried arról is beszélt, hogy a kitiltási botrányban érintettek elleni szankciók még mindig életben vannak.

"Megértjük, hogy a magyar gazdaság és a magyar cégek megsínylik az Oroszországgal szembeni szankciókat, de az orosz fenyegetés magas kockázatot jelent, ezért a szankciók érvényben maradnak" - mondta Daniel Fried az amerikai Külügyminisztérium szankciókért felelős megbízottja egy telefonos háttérbeszélgetésen csütörtökön a HVG-nek. Az Egyesült Államok szerint a külügyminisztérium...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés