Előfizetői tartalom

Bahrein: 10 milliárd dollár és az arab világ sorsa a tét

Kovács Krisztina
Bahrein nem számít jelentős olajpiaci szereplőnek, mégis befektetők ezrei nézik aggódó szemekkel, hogy mi történik a főváros, Manáma utcáin. A siíta tüntetők napok óta nem hajlandók elhagyni a köztereket, a katonaság emberei fegyverekkel próbálják oszlatni a tömeget, a hírügynökségek egyre több sebesültről számolnak be. A történtek komolyan aggasztják a befektetőket, hiszen itt nem csak arról van szó, hogy mi lesz azzal a 10 milliárd dollárral, amelyből bahreini eszközöket vásároltak az alapok, hanem arról is, hogy hogyan érinti mindez a szomszédos Szaúd-Arábiát, és a Bahrein partjaihoz közel jelentős haditengerészeti bázist működtető Egyesült Államokat.

Bahrein: az iszlámok kettes számú pénzügyi fellegvára Bahrein utcáit napokkal ezelőtt tüntetők szállták meg és egyelőre úgy tűnik, hogy nem is kívánnak távozni onnan. A tüntetők minden bizonnyal abban bíznak, hogy a tunéziaiak és az egyiptomiak mintáját követve nekik is sikerül megszabadulniuk a jelenlegi a vezetéstől, amellyel egyébként már csak vallási okok miatt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés