Előfizetői tartalom

Baljós jelek a magyar gazdaságban

Portfolio
Az előző havi 54,9 pontról 50 pontra esett a magyar beszerzésimenedzser-index (BMI) júliusi értéke - közölte hétfő reggel a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT). Az ennél alacsonyabb érték már csökkenő gazdasági aktivitást jelezne, a rossz hír, hogy két éve nem volt 50 pont alatt az index, ezért különösen fontos lehet az augusztusi érték.

A BMI szezonálisan kiigazított júliusi értéke 50 pont, ez alapján a válaszadók júniushoz képest összességében változatlan folyamatokról számoltak be. 2013 áprilisától kezdve augusztusig az index értéke folyamatosan ingadozott 50 pont körül, nem mutatva semmilyen határozott trendet, most azonban huszonharmadik hónapja tart már a bővülés. Az elmúlt egy évben egyszer sem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés