Előfizetői tartalom

Baljós jelek az amerikai üzleti beruházásoknál

Portfolio
A várt 0,4%-os emelkedés helyett 1,4%-kal esett a tartós cikkek februári rendelésállománya az Egyesült Államokban és a januári adatot is 2,8%-os növekedésről 2,0%-ra mérsékelte mai jelentésében a kereskedelmi tárca. Ami ennél is nyugtalanítóbb, hogy a február sorozatban már a hatodik egymást követő hónap, amikor az üzleti beruházások egyik kulcs mutatója csökkenést mutatott. Ez részben a megerősödött dollárra, részben pedig a gyengébb globális gazdasági kilátásokra vezethető vissza. A deviza- és amerikai határidős részvénypiacokon érdemi reakciókat nem láttunk az adatközlésre.

Amennyiben a hónapról-hónapra nagy kilengéseket mutató szállítóeszközök nélkül vizsgáljuk a rendelésállományi adatokat, 0,4%-os csökkenést látunk a januári 0,7%-os csökkenés után. A védelmi jellegű eszközök rendelését kiszűrve 1%-os csökkenés követte a januári 2,9%-os ugrást. A gépipari megrendelések 1,4%-os csökkenése mellett az elektronikai cikkek iránti megrendelése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés