Előfizetői tartalom

Balog bemondta, meddig mehet az alapkamat

Portfolio
Van mozgástér a további kamatcsökkentésre, akár a 2,5%-os szintig - jelentette ki a Reuters hírügynökségnek adott interjújában Balog Ádám. A Magyar Nemzeti Bank alelnöke szerint még nem dőlt el, hogy a Monetáris Tanács 10 bázispontra lassítja a kamatvágás ütemét. Arról is beszélt, hogy amennyiben az NHP megteremti a lehetőségét a magasabb potenciális növekedésnek, a beruházások beindulnak, és a trend később is folytatódik, nem lesz szükség az NHP-ra. Ha a forint pár hónap alatt a 310-es szintig gyengülne, akkor a jegybank önmagában az árfolyam miatt nem avatkozna be.

A Fed lépéséről: amit az amerikai jegybank lépett, az rendkívül fontos minden jegybanknak és országnak az egész világon Magyarország kockázata és kitettsége jelentősen változott és ezért a helyzete sokkal stabilabb fenntartható módon stabil az ország a nettó külső adósság, a folyó fizetési mérleg és a költségvetési fegyelem területén ez nem azt jelenti, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés